E.F, STRANDLEIREN HØST 2012

De fleste av deltakerne, noen manglet- Strandleiren 2012

       Referat fra samling i Esoterisk Norden

Strand, Sandefjord (25) 27 – 30 september 2012 

Igjen hadde vi samlingen vår på Strand i Sandefjord, det er blitt høst og været var litt variert. 

Astrologikurset startet denne gangen opp med en tempelaften i Telemark – Vestfold Teosofiske forening i Porsgrunn. Det var en sterk og vakker kveld og mange var til stede, både fra astrologigruppen og foreningen. Noen av oss reiste tilbake til Strand for overnatting og andre overnattet andre steder og kom først på onsdag morgen.

Tilstede i astrologigruppen var Kim, selvfølgelig, siden han står for undervisningen, Arnhild, Alfhild, Susanne, Mari, Olav, Tove, Hege og Kine.

Denne gangen var det de esoteriske og hierarkiske herskerne som ble undergått et skarpt øye, og de ble tolket i de forskjelliges horoskop. Vi hadde også veldig ofte besøk av en liten kjøttmeis, og da fugler/fjær er symbolsk for Pleiadene, kan det være et tegn på at de ytre konstellasjonene vil bli lagt mer vekt på i horoskoptolkning heretter. Nå er jo Pleiadene et system som formidler 3. stråle, så kanskje var det noe der også vi skulle merke oss.

På torsdag kom resten av gruppen, og vi ønsker våre tre nye medlemmer velkommen, Carsten, Torny og Heidi! Vi vokser sakte, men sikkert. 

Da vi fikk beskjed om at Svanhild hadde pådratt seg et stygt brudd i armen etter å ha blitt påsyklet, og måtte opereres, forsto vi  at hun ikke ville få mulighet til å komme nedover denne gangen. Vi som hadde kommet, samlet oss til en felleshealing, og sendte henne all vår lys og kjærlighet.

Tilstede på samling var, bortsett fra de nevnt under astrologistudentene og de nye medlemmene, Turid, Hanne, Hilde, Bodil, Ruth, Gro, Hege, Isali og Inger-Lill, som kom på fredag. 

Vi startet opp torsdag kveld med en strålende åpningsseremoni, hvor alle kalte på sine engler, og de som ikke var til stede på samlingen, men som er medlemmer, deres engler ble også kalt inn. Gruppelegemet ble igjen forsterket og gjennomlyst, og vi var klare til å ta fatt på noen dager med intens energiarbeid.

Undertegnede startet fredagen med en morgenmeditasjon, og etter frokost gikk Hanne i gang med en innføring i Tarotens verden. Det er godt å få en dypere forståelse for taroten kommer fra og hvordan de kan brukes mer esoterisk. Vi gleder oss til fortsettelsen. 

Etter foredraget og en pause delte Hege sin opplevelse og erfaringer rundt reisen sin, sammen med Yngvar, til bla Limburg og Hessen.  Det er spennende å få innblikk i hvordan en reisen blir til og hvor flott den kan bli når en følger sitt hjerte og intuisjon. 

Etter lunsj tok Arnhild oss med inn i det indre liv i Ashrammen. Vi merker det er mye å ta inn og fordøye, men vi tar et skritt av gangen, og det legger seg inn som spirer i vår indre hage. 

Etter middagen tok Susanne oss atter en gang inn i musikkens verden, og denne gangen er det Rudolf Steiner som har inspirert henne til å skape foredragets innhold. 

Etter aftensmaten var det transeaften med Kim, og det var også som vanlig veldig inspirerende og tankevekkende.

Lørdag morgen var det Kim som hadde morgenmeditasjon og det ble en flott start på dagen. Etter frokost tok Grethe oss inn i 4 regel i Hvit Magi, og igjen ble mentallegemet utfordret og det er godt med innlegg som gir mulighet for debatt og samtale. 

Etter en kort pause tok Bodil oss med i en healing av gruppelegemet med den 6 takkede stjernen. Det ble uttrykt fra noen at det føltes som om vi fikk renset et dypere lag av gruppelegemet.   

Etter lunsj tok Kim for seg Antahkaranaen og 2012, og vi kommer dypere inn i et stort tema. 

Etter middagen tok Alfhild oss med inn i fargenes verden og presenterte Rudolf Steiners bilder av fargenes vesen.  Her ble nye frø lagt inn i vår indre hage, og vil spire og gro der inne. Det var igjen et utfordrene tema, og mentallegemet fikk seg en liten trim igjen. 

Etter aftensmaten hadde vi tempelaften, hvor vi åpnet treet i 3 plan, og vi avsluttet med en film fra Damanhur. Det var en sterk, kraftfull og annerledes seremoni, og vi tok ennå et skritt videre i vårt seremonielle arbeid. 

Søndag morgen tok Susanne oss med i en flott morgenmeditasjon, hvor vi fikk en sterk innstrømming av det krystallinske lys og innføling med en ny vibrasjon. Musikken som ble brukt her ønsker de fleste seg, så den kommer her:

1. Alhambra Prelude  av Gandalf  (ca 1 minutt)

2. Dna Activation/Merkaba/Ascension,  albumet heter: The Liquid Light of Healing, v/  Aeoliah  (ca 7 min)

3. Sacrifice, albumet heter : The best of Lisa Gerrard v/ Lisa Gerrard & Pieter Bourke ( ca 7 min)

4. Fate Has Smiled Upon Us: albumet heter: Robin Hood v/ Marc Streitenfeld  ( 2 min)

5. My name is Lincoln, albumet heter: The Island v/ Steve Jablonsky ( ca 3,5 min)

6. Dawn of a New Century, albumet heter: Dawn of a New Century v/ Secret Garden ( 6 min)

Etter frokost hadde vi gruppemøte, referatet fra det er egen post lenger ned på siden.

Da Svanhild hadde måttet melde avbud på kort varsel, tok undertegnede over den oppgaven, noe motstrebende, da hun ikke liker å bli utfordret på sin evne til å ta ting på sparket, men den ble akkurat slik den skulle være.

Etter lunchen kom Tove på med innlegget Illusjoner, og hun startet innlegget med et vakkert og tankevekkende "eventyr". resten av foredraget ble en interessant avslutning på programmet denne gangen, med debatt og undringer.

Helt til sist hadde vi en vakker avslutnings-seremoni, hvor undertegnede igjen ble kastet ut i å ta ting på sparket, og det ble akkurat slik det skulle være. Mange klemmer ble utvekslet og så reiste vi hvert til vårt, fyllt til randen med inntrykk, ny energi og forståelse. Og den aller viktigste lærdommen denne gangen var at sjokolade åpnet det 3. øye, og store mengder gikk det med under samlingen!!!!

Neste samling er på Strand (12) 14-17 mars 2013. Hilde tok på seg ansvaret for denne samlingen også. Undertegnede fikk fornyet tillitt, og ble valgt som sekretær for ennå et år, takk til dere alle!

De som meldte seg til tjeneste neste gang:

Arnhild fortsetter med Ashramens indre liv

Susanne fortsetter med Rudolf Steiners Musikkens vesen+annet foredrag om det er tid

Alfhild skal ha et innlegg, men hva er ennå ikke bestemt

Tove kommer på med Blendverk og Illusjoner

Olav tar for seg et symbol

Bodil vil også neste gang ha healing med den 6-takkede stjerne+ foredrag om Tankens Kraft

Grethe går videre i boken om Hvit Magi

Hanne fortsetter å føre oss inn i Tarotens verden

Ruth vil fordype seg i og lede oss inn i symbolikken i håndarbeid og håndverk

Selv om Svanhild ikke var tilstede, setter vi opp tjenesten på søndag på henne

Kim Åpningsseremoni+ Tempelaften+Kanalisering

Morgenmeditasjon: Susanne, Bodil, Kim, Kine

Det ble etterlyst opptrening/opplæring i seremonielt arbeid, med trening på å bygge opp en seremoni med bruk av røkelseskaret, og Kim antydet at han vil kale det: Seremoniens ild og røkelse.

Arnhild skulle sjekke opp om muliugheter for overnatting på Utstein Kloster, med tanke på å ha en samling der.

Den neste samling skal betales, med unntak av gruppens danske medlemmer og Torny, inn på konto innen samlingens avslutning. Det er veldig kaotisk når noen betaler kontant og noen setter inn, og det er lettest for den som har ansvar for den økonomiske biten av samlingen å gjre det på denne måten.

De neste samlingene er:

(12)14-17.3.2013 (tidlig pga påsken)

(24)26-29.9.2013

(25)27-30.3.2014

(23)25-28.9.2014 (muligens i Stavanger)

Tusen takk til alle for å være med på å skape en magisk samling og for hver og en sitt bidrag til gruppe-legemets store vakre strålende lotus!

Referent: Kine Rosenvinge

 

| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 09:17

Jeg klikket feil. Beklager. Jeg liker faktisk ikke Teosofi. Jeg likte siden om Englenes hierarki.

26.10 | 15:17

Jahve alene skaper fra intet. Alt som er skapt vitner om sitt opphav. Marcello Haugen kunne synkverve via pinealkjertelen og det 3. øye. Studer patologi!

07.09 | 03:47

Hei har du tilfeldigvis vært, ved helleristningene ved Tanum i Sverige? ☺️ Vi havnet tilfeldigvis der en natt i påsken 2022.

14.07 | 21:17

Kjære snille gode Arnhild tusen takk for den visdommen du ha lært meg