REISEN TIL IRLAND I AUGUST 2017

Artikkelen er skrevet av ARNHILD YALENA ROB i februar 2018

Sommeren 2015 kom boka Det norske Pentagrammet av Harald Sommerfeldt Boehlke i våre hender, og vi lå i sola og leste i hver vår bok. Allerede da sa min venninne og samarbeidspartner Inger Haas fra Tønsberg, at hun reagerte når hun leste om St. Patrick i Irland.

Vi følte vi fikk en oppgave med å reise til alle spissene i pentagrammet for å gjøre lysarbeide, og da vi hadde vært på Filefjell og vi hadde fått opplysninger om at det gikk en eterisk linje derfra ned til Syd-Frankrike, så gjorde vi en reise dit våren 2016.

Våren 2017 fikk Inger ned en sterk inspirasjon om at vi nå måtte ta en tur til Irland, og de to Vær-damene lar seg ikke be to ganger!

Påsken 2017 var vi sammen noen dager, og da begynte vi med alvorlig research. Det gjøres meget grundig før hver reise.

Vi visste jo nesten ingenting om Irland fra før, og vi ble veldig overrasket da vi oppdaget alle de historiske gamle stedene. Vi så filmer på You Tube og leste på internett, en blir liksom ført fra sted til sted, og samtidig hadde vi alle sanser og intuisjonen helt åpent, og fornemmelsene og reaksjonene i kroppen når vi vurderte de forskjellige mulighetene.

Til slutt hadde vi en liste med steder vi følte vi måtte besøke.

Det var spennende når vi leste om kunstneren Richard Moore sin oppdagelse av et landskaps-område som ble kalt THE HIGH MAN. Han har utpekt steder som tilsvarer Orions "kroppsdeler", f.eks så er MILLMOUNT "the bright knee of Orion" og byen Ardee er "pannen" til Orion.

THE HIGH MAN henviser til jegeren Orion, og Orion står rett over dette landskaps-område.

 

Vi fornemmer at det er en forbindelse mellom vår reise til Syd-frankrike i 2016 og denne reisen til Irland i 2017. Langedoc-området, spesielt Rennes le Chateau, er jo en gammel keltisk by.

Da vi dengang satt i Djevel-stolen/Isis-stolen og mediterte, så satt vi i en direkte linje med Orion over oss. Vi så også Orion på kveldshimmelen kvelden før.

Vår research etter Syd-Frankrike turen i 2016, førte oss til DAGON-FOLKET  i Liberya. De hevder å ha hatt kontakt fra stjernen SIRIUS B for tusenvis av år siden, og det de mottok av visdom da, praktiseres til dags dato!

Orion er jegeren, og Sirius er jegerens hund (se beskrivelse av Syd-Frankrike reisen vår på denne web-side).

Vi fant også ut at himmel-legemene var "manifestert" ned fysisk i området vi arbeidet i på denne reisen!

I vår research rundt Irland-reisen, har også DAGON-FOLKET blitt nevnt i flere filmer vi har sett, så det er virkelig en sammenheng her!

Det var kelterne som la ned pentagrammet over Sør-Norge, samtidig med at kristendommen ble forsøkt innført i Norge over en 200 års periode. Her henviser jeg igjen til H. S. Boehlkes spennende bok "Det norske Pentagram".

Vi ble ført til et hotell, DALYS INN på et lite sted kalt DONORE, 4 km fra byen DROGHEDA og ca 3 km fra BRUNA NA BOINNE HERITAGE CENTER, og her bodde vi i 6 dager.

Vi tok taxi fra Dublin flyplass, og vi ble satt av utenfor noen gule bygninger, og vi fant ikke noe resepsjon noe sted, så vi tråkket inn på PUBEN med all baggasje!

Litt av et sjokk egentlig, alt stoppet opp der inne og alle så på oss!! Men det var her vi fikk nøkkelen, og vi skulle bo i 2. etasje i denne bygningen. Foruten puben var det en spise-restaurant på baksiden og et hus til for overnattingsgjester.

Vi var veldig spente på rommet, men det var stort og fint! 

 

 

 

 

Irland ønsker oss velkomne!
Fornøyde jenter installert i taxi!
Taxi-sjåføren!
God sengeplass på rommet vårt!

KNOWTH

Vi befant oss på et øde sted med nesten ingen bussforbindelser, og vi torde ikke leie bil og kjøre på venstre side, men første utfluktsdagen var vi heldige å få en buss til NEWGRANGE. Dette hadde vi sett veldig frem til, og vi ble heller ikke skuffet!

 

BRU NA BOINNE HERITAGE CENTER var et veldig strukturert sted, og herfra må alle utflukter til de historiske stedene gå ut fra, med buss og med guide. Du kommer ikke inn noen steder uten å gå via dette senteret.The Visitors center er bygd for å etterligne de neolitiske monumentene NEWGRANGE, KNOWT  og DOWT.

Vi måtte gå et lite stykke før vi kom til Visitors center, og her var det lang kø, og det var guider som snakket med hver enkelt for å høre hvor enn ønsket å dra.

Det var 3 timers ventetid for å komme til Newgrange, så vi tok turen til KNOWTH først.

Vi måtte gå et stykke, bl.a over broen til Boyne River (The Milky way).

Vi hadde snakket om at vi ville legge legemene våre i Boyne River, men det var ikke mulig å komme ned til den, og den så også temmelig forurenset ut! Det var en koselig tur i frodig natur, og for oss var det spesielt å krysse over Boyne-River, kjent som "the Milky way".

Til slutt kom vi til en åpen plass hvor busser kom og gikk hele tiden. Alle hadde lapper med forskjellige farver på, og fargen indikerte hvilken buss du skulle på. Masse sikkerhetsfolk over alt, og de sto i kontakt med Visitors center hele veien, de visste nøyaktig hvor mange som skulle til de forskjellige stedene.

Etter lang venting, men kun 5-10 minutter i bussen, var vi fremme, og Knowth var et imponerende skue. Mye større en forventet, og mye større enn Newgrange skulle det vise seg.

Den store haugen er lagt ut med 127 kantsteiner. Rundt disse igjen er det minst 18 mindre hauger, to av dem ble bygget før den store haugen.

I 1967 ble det oppdaget to gravkammer inne i den store, en av disse kamrene var rikelig dekorert på veggene.

Seremonier og bosettinger eksisterte på Knowt både før og etter den neolittiske periode.

Vi kom ikke inn for å se disse gravkamrene, men det var et rom vi fikk komme inn i via the west passage of Knowt.

Rommet vi fikk komme inn i, og hvor utgravinger hadde funnet sted, er fra tidlig kristen tid.  

NEWGRANGE

Dette megalitiske gravkammeret, the Tomb, er over 5000 år gammelt, og er eldre enn pyramidene i Egypt og Stonehenge i England (ut i fra det som opplyses til vanlig, men min sannhet om disse to stedene er en annen!)

Det innehar etterlevninger etter steinalder-aristokrati. Dette er en av de største og viktigste prehistoriske stedene i Europa.

Newgrange er en stor sirkulær haug med en stein passasje-vei og kamre på innsiden. Haugen er omringet med kantstein, "kerbstones" som er ingravert med kunst.

Arkeologer klassifiserer Newgrange som et passasje-gravkammer, men nå er Newgrange forstått som mye mer enn dette. Et eldgammelt tempel er en bedre beskrivelse, et sted hvor astrologiske, spirituelle, religiøse og seremonielle aktiviteter tok plass. 

Newgrange har mange eksempler på MEGALITHIC ART; sirkler, spiraler, buer,vinkeltegn,pastiller og radialer. Triskele-lignende figurer på inngangssteinen, som er 2 m lang og 1.2 m høy. Den har blitt beskrevet som en av de mest berømte stenene av megalittisk kunst.

Det er gjort mange forsøk på å tyde hva disse figurene betyr, men uten at man kan gi noen sikker forklaring.

Det som var det fasinerende her var en passasje og et gravkammer som ligger på linje med den oppgående sol ved vinter-solverv, og dette er en del av BOINNE UNESCO WORLD HERITAGE SITE.

Newgrange har mange likheter med andre lignende steder i Europa, f.eks GAVRINIS i Brittany, MAESHOWE i Orkney og BRYN CELLI DDU i Wales.

Etter denne bruken av Newgrange, så ble det hele forseilet og sto slik inntil passasjen og kammeret ble gjenoppdaget i 1699.

I 1970-årene ble forsiden av monumentet restaurert.

Det NEOLITISKE FOLKET som bygde monumentet var bønder, som sådde avlinger og holdt dyr, f.eks kyr, i nærheten av der hvor de hadde slått seg ned. De hadde ennå ikke oppdaget metall, så alle deres verktøy må ha blitt laget av stein, tre, gevir eller bein.

NEWGRANGE- MONUMENTET består hovedsaklig av en stor haug bygget av lag med jord og stein, med grass på toppen og en rekonstruert fasade av hvite kvarts-steiner og hvite runde brostein. Haugen er 76 m bred og 12 m høyt, og dekker et areal på 4500 m2.

Innenfor er det en passasje til gravkammeret, fra inngangen ved den syd-østre siden av monumentet.

Vår gruppe på 18 personer måtte deles i to, og guiden oppfordret de med klaustrofobi om å gå sist inn, slik at de ville bli de første til å kunne gå ut.

Passasjen inn er på  19 m eller ca 1/3 av veien inn til sentrum av hele strukturen. Etter dette er det veldig trangt, og vi kunne ikke ha f.eks ryggsekk på ryggen, og en stor person kan ha vanskeligheter med å komme seg igjennom.Veggene i denne passasjen er laget av store steinplater. 22 stykker på venstre side og 21 på den østre side, og de er ca 1.5m i høyde, og mange er dekorerte med graveringer.

En kommer ut til et kammer med et høyt hvelv, og en kan se 3 små kamre foran seg. Hver av de små kamrene har en stor flat "basseng-stein", hvor knoklene til de avdøde ble oppbevart.

 

 

 

 

 

 

RIVER BOYNE- THE MILKY WAY
BUSS TIL KNOWTH, DOWT,NEWGRANGE
KNOWTH- her fikk vi komme inn i et rom bare.

| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 09:17

Jeg klikket feil. Beklager. Jeg liker faktisk ikke Teosofi. Jeg likte siden om Englenes hierarki.

26.10 | 15:17

Jahve alene skaper fra intet. Alt som er skapt vitner om sitt opphav. Marcello Haugen kunne synkverve via pinealkjertelen og det 3. øye. Studer patologi!

07.09 | 03:47

Hei har du tilfeldigvis vært, ved helleristningene ved Tanum i Sverige? ☺️ Vi havnet tilfeldigvis der en natt i påsken 2022.

14.07 | 21:17

Kjære snille gode Arnhild tusen takk for den visdommen du ha lært meg