Pilgrimstur til Geiranger

 

GEIRANGER – FJORDEN


Etter at jeg kom hjem fra Assissi – reisen, kjente jeg at dette stedet kalte på meg, og siden jeg hadde lovet min gamle mor på 88 år en liten bilferie, så var det helt naturlig at første etappen av reisen ble til Geiranger – fjorden.


Vi hoppet i bilen kl. 20 på søndagskvelden etter å ha vært i dåpen til vårt oldebarn/barnebarn, for jeg håpet at vi kunne nå og komme et godt stykke nord for Bergen den kvelden, og turen på mandagen da ikke ville bli så lang.


Vi reiste i et forferdelig regnvær, og jeg tror aldri at jeg har reist gjennom Bergen før uten at det har høljet ned, og det gjorde det denne gangen også!


Da vi hadde kommet ca. 9 mil nord for Bergen, kjørte vi av hovedveien og fant et fint sted vi kunne sove litt i bilen.


Poppy Red Rob (navnet på bilen min) er alltid fint oppredd med puter og dyner, så dette bød ikke på noe problem, og selv om man går i sitt 89. år, så kan dette la seg gjøre!!


Vi sov fram til kl. 7, og så kastet vi oss på veien igjen.

Da vi hadde kommet ca. 2,5 mil før Førde, begynte bilen og streike inne i en tunnel, men jeg fikk den igjennom, og vips der åpenbarte det seg en Shell – stasjon med Vikinghjelp også!!

Dette var en liten bedrift med 1 mann, det var helt i begynnelsen av fellesferien, og han hadde veldig mye å gjøre, så han kunne ikke si når han hadde tid til å se på min bil!


Jeg fikk installert min mor ved et lite kafebord på landhandelen rett ved og vi måtte bare vente…..

Etter en stund gikk jeg bort, og da hadde han tatt en teste – tur med bilen, og jeg fikk klar beskjed om at jeg ikke kunne kjøre videre på noe tur med denne bilen, det var clutchen som var gåen!! Og han kunne ikke si når han kunne fikse den. Han tok en ringerunde rundt til andre verksteder i nærheten, men der var ventetiden 3 uker p.g.a fellesferien, så det kunne vi bare glemme! Men mannen hadde en liten leiebil han som akkurat hadde blitt levert inn igjen, og den var ennå ikke rengjort og gjort klar.

Jeg tar bilen med en gang slik den er, sa jeg, og så var det å flytte alle tingene over fra min bil til leiebilen, og så bar det av gårde med oss!!


Jeg er vant til at det er lagt inn ”tester” på mine turer, så jeg tok det hele med stoisk ro, og var takknemlig for at vi ikke hadde blitt stående inne i en tunnel kl. 01 om natten med gåen bil og med en gammel mor i bilen!! Og jeg takket for at hjelpen ”sto klar” på Shell – stasjonen og at mannen hadde en leiebil til oss……!!


GEIRANGER ligger innenfor utstrømningen fra krone – chakraet langs Tyrens Hjertelinje, og denne innstrømningen kjenner man godt.

Naturen er utrolig frodig med sterke, friske grønnfarger, man er omgitt av høye fjell, klar og frisk luft, fossefall og en av Norges flotteste fjorder (..Lyse - fjorden i Stavanger synes jeg er like flott!!)


Det er en helt spesiell stemning i denne bygda med bare ca. 200 fastboende. Turist -sesongen varer fra juni til september. Mange cruise – skip ankommer daglig, og busser fra forskjellige land står oppstilt ved kaien når cruise – skips gjestene blir fraktet i land i småbåter, og da får de guiding på sitt eget språk, og så går det videre i buss sightseeing opp til de flotte panorama utkikkspostene, og så ned igjen til skipene som venter.


Vi bodde på hotell Utsikten, et gammelt ærverdig hotell, det høystliggende hotellet i Geiranger, så vi hadde en fantastisk utsikt ned til Geiranger – fjorden, og den satt vi og nøt mens vi inntok våre fantastiske måltider, utsøkt mat laget av lokale råvarer, mens vi samtidig også satt i en sterk innstrømning fra Tyrens Hjertelinje.


Turistene kommer ikke hit bare for å nyte fjorder og fjell, de blir dratt mot dette innstrømningsstedet som en magnet, de kommer hit for å motta en del av innstrømnings – energiene, men de aller fleste er ikke bevisste om dette!!

De har bare ganske enkelt dette som et ønske – reisemål!


Ferden vår gikk videre med bilferjen Geiranger –Hellesylt, og derfra hadde vi en flott biltur via Volda, Nordfjordeid og videre til Selje – en utrolig reise i vidunderlig natur- virkelig balsam for sjelen, kan anbefales!!| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 09:17

Jeg klikket feil. Beklager. Jeg liker faktisk ikke Teosofi. Jeg likte siden om Englenes hierarki.

26.10 | 15:17

Jahve alene skaper fra intet. Alt som er skapt vitner om sitt opphav. Marcello Haugen kunne synkverve via pinealkjertelen og det 3. øye. Studer patologi!

07.09 | 03:47

Hei har du tilfeldigvis vært, ved helleristningene ved Tanum i Sverige? ☺️ Vi havnet tilfeldigvis der en natt i påsken 2022.

14.07 | 21:17

Kjære snille gode Arnhild tusen takk for den visdommen du ha lært meg