UTFORSKNING AV LANDSKAPS-TEMPLER,sept. 2012

KVERNEVIK

I perioden 14-18.9.2012 fikk jeg besøk av en dansk venninne som i ca 20 år har jobbet med landskapstempler, og hun har hatt den engelske esoterisker og clairvoyante forsker, Peter Dawkins som sin lærer.

Disse dagene brukte vi til å utforske flere steder  i området. Første dagen begynte vi med min vanlige turvei i Kvernevik. Bildet viser fra Monumentet fra en annen tur vi har hatt i Fornminne-gruppa.

 

Vi gikk fra Lomviveien, opp forbi skolen og det kommunale byggefeltet, ut på hovedveien og så kom vi til parkeringsplassen for monumentet ved Smiodden.

Ved "inngangs-porten" fornemmet/så min venninne en engel, en rødlig energi, og vi fastsatte dette punktet til å være ROT-CHAKRAET i dette landskaps-tempelet. 

Veien gikk videre, og jeg fortalte henne at om en liten stund nå, så kommer vi til "tenke-benken" min, og her sitter jeg og mediterer/tenker i alle årstider, og her har jeg fin utsikt over havet og skipsleia.

Før vi kommer så langt at vi kan se benken, så ser min venninne en vakker engel som står over en stor stein, helt flat på toppen, og hun fornemmer en meget sterk energi der! Steinen og engelen sto rett opp på fjellet bak min "tenke-benk", det så vi når vi gikk bort dit!

Denne engelen hadde en orange-energi, og vi fastsatte dette stedet til å være SAKRAL-CHAKRAET.

Vi fortsatte bortover over fjellet, men min venninne ønsket ikke å gå opp til monumentet "Brutte lenker", hun fornemmet ingen god energi der, og hun så heller ingen engel over stedet.

Vi følger stien til neste benk, og herfra og oppover bakken fornemmet hun som SOLAR-PLEXUS CHAKRAET, men fikk ikke øye på noen engel som sto over dette stedet. 

Mens vi går opp bakken, så får hun øye på en stor grønnlig/blå engel som står over fjellet ved benken på toppen. Litt lenger oppe på fjellet ligger det noe som ligner på en viking-grav.

 

 

 

Min venninne på "tenke-benken" min.
Over den store steinen til høyre for min venninne sto engelen.

Vi sier at det er en viking-grav der, men helt sikre kan vi jo ikke være. Det er en stor stein-røys på toppen av fjellet, og det er en meget sterk energi der. Jeg har hatt med andre folk hit tidligere som også reagerer på den sterke energien.

Dette er HJERTE-CHAKRAET. Vi gikk opp på fjellet og sto oppå "Viking-graven", og det var en meget sterk og god energi der.

Nå gikk vi videre helt til vi kom ned til den lille havnen og hytten som ligger der, og nå ville jeg vise min venninne grotten i fjellet, som en annen venninne gjorde meg oppmerksom på for et år siden. Tidligere hadde jeg aldri reagert på denne. Som regel kan man ikke ta seg inn dit fordi sjøen går brå der.

Vi sto og tunet oss inn, og min venninne fornemmet at dette var PANNE-CHAKRAET med KRONE-CHAKRAET på toppen av fjellet muligens. Hun så/fornemmet en lys lilla engel  stå over hele fjellet der.

Og nå kommer det mest fantastiske med hele denne turen, mens vi står der i andektighet, ser vi plutselig to flotte, brune havørner som flyr rett over dette stedet, men før vi får tjans til å ta et bilde, så flyr de vekk i retning av mitt hus.

Dette er et veldig sterkt symbol for meg, det vet alle som kjenner meg. Tidligere i sommer kom det ørn til meg i Danmark, i juli fikk jeg besøk av en stor hvit/grå havørn på min veranda, og nå dette!!

Før vi startet turen, fortalte jeg min venninne at jeg alltid må gå denne veien og denne retningen når jeg skal gå tur langs sjøen, men de fleste andre går den andre veien, det ser jeg fra mitt kjøkkenvindu.

Nå forstår jeg hvorfor, jeg følger jo landskaps-tempelets chakra-punkter fra ROT-KRONE.

Min venninne er en forsiktig sjel som presiserer at dette er kun hennes måte å oppfatte dette landskaps-tempelet på, andre vil kanskje oppfatte det på en helt annen måte.

Men jeg kan lett følge henne i hennes oppfattelser.

DOMSTEINANE PÅ SOLA

Dette stedet kan du lese mere om på annet sted på denne web-siden.

Det var med stor spenning vi reiste til dette stedet.

Min venninne fornemmet en stor gylden engel med en veldig glimtende energi stå over denne stein-sirkelen, men hun tror at dette er noe annet enn en landskaps-engel, en engel som har en annen funksjon.

Dette er et spennende sted, og jeg treffer nye interessante mennesker der hver gang som jeg kommer i prat med. Jeg fornemmer at dette stedet har blitt brukt av mange til forskjellige tider, og at det mest sannsynlig er eldre enn det er antatt.

UTSTEIN KLOSTER

 

 

 

 

Vi var litt andektige da vi nærmet oss Utstein Kloster. Jeg har hatt sterke møter med den store engelen som står over dette stedet før, og vi fikk i mars d.å vite i en kanalisering at dette er et innstrømningssted, det står en lysportal over dette stedet. For et par år siden hadde Esoterisk Forum et week-end kurs her, og da jobbet vi mye med å få åpnet et samarbeid med engle/deva riket .

Min venninne så den gyldne energien som lå over stedet på lang avstand, og da vi kom frem, fornemmet hun den sterke energien på stedet.

Vi fikk litt tid for oss selv i kirken før vi fikk være med på en sight-seeing med guide på hele anlegget, min venninne fornemmet en sterk energi inne i "spise-salen"- der hvor Augustiner-prestene inntok sine måltider. Etterpå gikk vi tilbake til kirken, og vi fikk en god meditasjon her i fred og ro.Inne i kirken fornemmet vi begge to en fin energi, spesielt inne ved alteret.

 

 

 

 

 

 

AUSTRE ÅMØY

Vi kjørte på intuisjonen til Åmøy, for jeg hadde bare hørt at det skulle finnes et spennende sted her, og intuisjonen virket, vi kjørte i riktig retning og kom til slutt til et skilt som viste vei ned til helleristningene der. Vi så ikke noe til de, så vi måtte spørre oss frem.

Dette bilde er tatt inne i skogen, og det var en fjell-sirkel der full av spennende helleristninger, men det er ikke så lett å forstå hva det skal bety. Det var en meget god energi her, men min venninne fornemmet ikke noen engel over stedet. Hun gikk gjennom skogen til et annet sted lenger oppe, mens jeg tok veien, og der var det også helleristninger.

Senere vil jeg prøve å finne mere opplysninger om dette stedet.

HESTNES

Dette bilde er fra en annen tur til Hestnes, hvor vi var en gjeng som hadde en renselses-seremoni med shaman-tromme og fullmåne, og dette er et meget spesielt sted!!

Mens vi var på vei dit, så stoppet jeg bilen ved parkeringsplassen/bussholdeplassen, der hvor turstien fra Hafrsfjord kommer ut, og gikk ut for å ringe til min venninne som bor på Hestnes. Min danske venninne gikk også ut av bilen.

Hun sto helt stille, og så kommer det bare:"For en sterk energi, hvordan kan folk klare å bo her??"

Etterpå fortalte hun at hun begynte å riste, noe hun ikke gjør til vanlig når hun tar inn energi. Vi kjørte så langt vi kunne komme, og gikk ned til vannet. Jeg vet jo fra før av hvor sterke energiene er der nede ved sjøen, og vi sto der lenge i den healende energien.

 Så gikk vi igjennom et lite skogholt på vei ned til nestet, og der ble jeg møtt av en vegg av veldig tung energi, riktig ubehagelig, men så fort jeg var ute av skogen, så ble energien helt annerledes. Min venninne fornemmet en gylden engel som sto over neset, og vi satte oss litt ned i de gode energiene mens vi så utover Hafrsfjorden.

Så begynte det å regne, og vi fortet oss tilbake, men da jeg kom inn i skogholtet igjen, gikk jeg rett inn i den tunge energien igjen. Det var enda verre nå, og jeg måtte påkalle både energier og krefter til å hjelpe meg, og sammen satte vi ned en rensende lys-søyle her. Jeg opplevde så mye sorg, så her har det foregått et eller annet i tidligere tider.

For å få komme tilbake til hektene, gikk vi ned til sjøen igjen, og der satt vi i den healende energien en stund.

På vei tilbake, viste jeg bare hvor Fluberget lå, for dit skulle vi dagen etterpå. Min venninne så en engel med veldig "sirkulerende" energier stå over Fluberget.

Dag 2

Neste formiddag dro vi avgårde igjen, og nå skulle selve Fluberget utforskes.

Jeg "kom til meg selv" mens jeg kjørte over Tananger-broen, og sier til min venninne: "Nå kjører vi i helt gal retning, jeg lurer på hvor vi blir ført hen!" Straks kom det bilder i mitt hode om hvor vi skulle, og vi kjørte dit....., vi skulle nå betrakte det hele fra den andre siden av Hafrsfjorden, det hele skulle sees fra avstand!

Vi tuner oss inn, og så sier min venninne: "Den engelen som ble sett i går over Fluberget, "den med sirkulerende energi", den var bare en del av en meget stor sølv/hvit deva....det gnistrer", og hun fornemmet at denne devaen dekker hele Rogaland fylke, altså at den er en Fylkes-deva. Denne devaen har med mennesker, dyre og planteriket å gjøre, den har et ansvar for et helt landområde. Og denne engelen samarbeider med de andre to devaene.

Denne engelen er mye større enn den engelen som står over Stavanger-regionen, den er gylden med syntesefarver.

Jeg fikk også et "glimt" av denne devaen, og vi var takknemlige for hva vi fikk oppleve her. Så kjørte vi direkte til Fluberget, og der gikk vi rundt og så på helleristningene. Vi kravlet også helt opp på fjellet. Ytterst på fjellet er det en tydelig, stor offer-grop, og ved enden på fjellet sto det et svært sol-tegn.

På Fluberget finnes det ca 170 ristninger av båter, solsirkler, spiraler, fortsåler, hender, rammefigurer (åkerteiger), adorenter (menneskefigurer med oppstrakte armer som i tilbedelse) og skålgroper som bronsealder-mennesker har rislet inn i bergveggen med skarpe og harde gjenstander.(Se under Fluberget på denne web-siden, under Norges Helligsteder). 

Både her og på Austre Åmøy finnes alle bergtegninger seg på sør og sørøstvendte svaberg og knauser (mot sola og soloppgangen- havet har tidligere gått høyere opp), midt i eller i utkanten av eldgammelt åkerland, så forskerne er enige om at ristningene var en del av våre forfedres religiøse kult, som hadde som oppgave å gi fruktbarhet fra åker, eng og sjø til bronsealderens jordbruksbefolkning (Bronsealder: ca 1800-500 f.Kr.)

Over Sola står det en sol-gul deva, den stråler ut nesten som en sol!

Etterpå reiste vi for å ta en titt på Pallesen-tomta ved Sunde/Hafrsfjord, her står det 3 steinstøtter, som ingen riktig kan si hva det er. Det blir antydet at det kan ha vært et gravsted, eller at de tre steinene er deler av en stein-ring.

Det er en o.k energi der, vi har tidligere døpt dette stedet for "danseplassen", vi danset sirkeldans der ved vår forrige tur hit. Men min venninne kunne ikke fornemme at det sto noen engel over stedet.

Selv om det blåste en del, men sola skinte herlig, så hadde vi picnic der ved Hafrsfjorden-

VISTE-HOLA

Deretter gikk turen til Viste-hola (Ja, vi hadde noen travle dager og utnyttet dagene godt!!), og dette er jo et spennende sted å vise til "utlendinger" som er på besøk!

Hun så ingen engel her, men fornemmet at stedet har en god energi. Det har nok blitt gjort en del lys-arbeide her, vi var her for ca 1 år siden og satte ned en lyssøyle inne i hola. Det har jo blitt funnet et lik av en 15 år gammel gutt, og jeg kan ikke forstå hvorfor han lå gravlagt inne i hola.

Min venninne er mye sprekere enn meg (dere vet jo at dansker sykler hele tiden, så de får mere mosjon enn vi som kjører bil hele tiden!!), så hun klatret opp i 2. etasje, kanskje det var "sove-avdelingen"??

Her så hun fysisk to sorte hender, ristet inn i fjellet, og vi vet at hender betyr guddommen, de hadde ikke lov å avbilde guddommen, så dette symbolet ble brukt. Hun "så" også et annet symbol clairvoyant, og det var et rødt symbol som så ut som et menneske med oppstrakte armer som i tilbedelse, det en kaller en adorant.

Her i Viste-hola bodde det mennesker for 8000 år siden erkjenner forskerne, men historien til dette stedet kan jo gå mye lenger tilbake i tid!!

Bildet er tatt i "2. etasje".

TJORA GAMLE KIRKEGÅRD

I tidlig kristen tid, ca 1000-1100 årene, ble det reist 4 store steinkors på Tjora. Disse kan ha merkert gravplassen før det ble bygget kirke der. Etter tradisjonen skal 3 av dem ha stått på Orshaug, ca. 800m lenger nede.

Det største korset, som ennå står på Tjora er 2.2 m høyt. På 2 av korsene var det bygget et korsmerke. Korsene har blitt ødelagt, men har blitt restaurerte og satt på plass igjen.

Vi tunet oss begge inn på hvert vårt kors. Jeg ble fort helt gjennomfrossen i marg og bein, opplevde en gjennomtrengende kulde, så jeg beveget meg fort vekk fra denne gravplassen. Min venninne ble stående en god stund, og etterpå foralte hun at hun hadde følt sorg og frykt og en sort energi som hun forsøkte å transformere.

KROSSBERG

 

Kors på Krossberg. Restene etter korset som sto på Krossberg, som nå oppbevares på Arkeologisk Museum i Stavanger, var i så dårlig forfatning at Madla Historielag besluttet å få laget en kopi. Denne ble laget i granitt. Det ble samtidig besluttet å lage et bronserelieff. Kunstneren Gørild Førsund fikk i oppdrag å lage dette. Bronseplaten skulle ha relieffer av samtlige 9 eksisterende kors i Rogaland. Midlene til reisningen kommer fra Stavanger 2000, Madla Handelslag, Gottfred Borghammar, Tananger Minde og Madla Historielag. Oddvar Wølstad og Ola Selvåg har gitt grunn. Korset som er et Keltisk kors, ble avduket 21. mai 2000 av Sigrun Wølstad. Der finnes 3 typer kors: Angliske, Valisiske og Keltiske.

Vi tok en tur til også dette stedet, vi har også vært her før,men vi oppfattet ingen engel her, men et o.k forminne-sted.

KVINNEGRAVENE VED HÅ GAMLE PRESTEGÅRD

I 1950 åra ble Hå-gravfeltet utgravd, og her fant man ut at det i tiden mellom 300-900 e.kr så ble det bygd ca 60 gravrøyser i alle fall for 100 personer. Mange røyser hadde flere graver. De fleste av gravene er fra 400 og 500- tallet e.Kr.

Gjenstandene som ble funnet tyder på at 2/3 av gravene var kvinnegraver. Folk som ble gravlagte på Hå-feltet må mest sannsynlig ha bodd på gårdene rundt, og de har trolig tilhørt de øvre samfunnslag.

På gravfeltet var det ingen bevarte rester etter de døde, bare smykker, våpen, noe redskap og leirkar ble funnet.

I kvinnegravne ble det funnet perler og spenner som har vært festet til klærne. Mange av kvinnene fikk spinneredskap med seg i grava.

Vær og vind har ødelagt bein, tøystoff og tresaker i løpet av de vel 1500 åra som har gått siden folk ble gravlagt her på rullesteinsstranda.

Vi fikk åpnet porten i gjerdet, og kom oss inn på feltet. Til min store forundring var opplysningsskiltet om gravfeltet borte. Det hersket en merkelig stemning her. Flere kyr gikk på beite, og det var kumøkk over alt. "Her føler jeg ikke at vi er velkomne i det hele tatt", sa jeg, og min venninne følte det samme. Det var en sterk motstandsenergi, som liksom sa:"Kom dere vekk, her har dere ingen ting å gjøre!"

Min venninne følte at hele området var "lukket ned", og i slike tilfelle kan jo "andre entiteter" flytte inn dit (!?).

Men nå var vi kalde og forsynte av alle eksursjonene våre, og deilig var det å komme seg hjem!!

 

 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 09:17

Jeg klikket feil. Beklager. Jeg liker faktisk ikke Teosofi. Jeg likte siden om Englenes hierarki.

26.10 | 15:17

Jahve alene skaper fra intet. Alt som er skapt vitner om sitt opphav. Marcello Haugen kunne synkverve via pinealkjertelen og det 3. øye. Studer patologi!

07.09 | 03:47

Hei har du tilfeldigvis vært, ved helleristningene ved Tanum i Sverige? ☺️ Vi havnet tilfeldigvis der en natt i påsken 2022.

14.07 | 21:17

Kjære snille gode Arnhild tusen takk for den visdommen du ha lært meg